Rakkaudesta kukkiin

Olen Maija Natunen floristimestari ja yrittäjä Kukkakauppa Hortensiassa. Tämä on upouusi blogimme, mikä on ollut tarkoistus aloittaa jo kauan aikaa sitten. Tervetuloa seuraamaan kirjoituksiani!

Floral View Oy, mikä toimii yrityksen virallisena toiminimenä on perustettu vuonna 2011. Minun lisäkseni yrityksessä auttelee puolisoni Mika Peltola. Hän hoitaa yrityksen paperiasiat ja auttaa monissa muissakin tehtävissä minua. Hänet voi nähdä myös tiskin takana ja kukkalähetyksiä viemässä, varsinkin sesonkiaikoina hän on liikkeessä korvaamaton apu. Molemmat meistä on kolmannen polven kukka- ja puutarha-alan toimijoita.

Kummatkin meistä, Mika ja minä olemme kasvaneet puutarhan ja kukkakaupan pöydän alla. Minä kävin ensimmäisen kukkasidonta kurssini vuonna 1988, ollessani vielä teini ikäinen. Tämän jälkeen olen käynyt useita kukkasidonta kursseja ja valmistunut floristimestariksi 2014. Mika kouluttautui taloushallinnolliselle alalle, mutta ei ole näissä tehtävissä toiminnut. Hän on työskennellyt kukka- ja kukkatarviketukuissa. Tälläkin hetkellä hän myy kukkatarvikkeita ympäri Suomea eri kukkakaupoille.

Meidän lisäksemme Hortensiassa häärii Sini Ramberg. Hän opiskelee floristiksi ja on aiemmalta koulutukseltaan kukka-ja puutarhakaupan puutarhuri. Näillä näkymin juhlimme hänen valmistumistaan opinnoista loppuvuodesta 2020.

Kukkakauppa Hortensiassa tarvitaan välillä apukäsiä myymälän ja takahuoneen puolella. Tällöin meitä on auttamassa kukka-alan koulutuksen saaneita, pitkään alalla työskennelleitä tai alaa parhaillaan opiskelevia henkilöitä.

Erikoisalaamme on erilaiset kukkasidontatyöt leikkokukista. Meiltä löytyy aina valikoima ruukkukukkia, viherkasveja, suojaruukkuja sekä muuta kukkiin liittyvää. Keväällä ja kesäaikaan valikoimissa on kesäkukkia ja syksyisin löydät meiltä kanervat sekä muut syyskukat.

Tervetuloa meille!